Anmeldelse af Scott Scale 970

Hvorfor købte jeg cyklen?

Jeg købte min Scott Scale 970 i April. Jeg kedede mig under Corona-krisen og følte der skulle noget nyt til i min hverdag. Jeg havde længe gået og kigget efter en ny Mountainbike. Derfor besluttede jeg mig for at tage en tur i Fri Bike Shop. Her fandt jeg hurtigt en cykel, som jeg følte opfyldte mine kriterier. Cyklen skulle ikke være for dyr, men jeg ville heller ikke gå på kompromis med kvalitet. Derfor valgte jeg en Scott Scale 970 hardtail. Cyklen har en iøjenfaldende orange farve, hvilket skildrer sig ud fra mængden. Det var blandt andet en af grundende til at jeg valgte cyklen, netop det specielle design. Cyklen står til 8.500 kr. ved Fri Bike Shop.

Hvad er Scott Scale 970 for en Mountainbike?

Scott Scale 970 er en hardtail mountainbike. Cyklen henvender sig til motionisten, der gerne vil ud og give den gas i de danske skove. Den har 29 tommer hjul, hvilket giver en super god kontrol og fremdrift. På cyklen sidder der en god luftaffjedring i form af forgaflen RockShox 30 Silver TK Solo Air med 100 mm vandring. Derudover var gear, det som jeg havde fået anbefalet at investere i. Derfor sidder der på cyklen 12 gear fra SRAM SX Eagle. Gearene har fungeret super godt, og jeg kan mærke på mine gearskift, at jeg kan presse den mere end jeg kunne på min gamle cykel. Tilmed er cyklen udstyret med hydrauliske bremser, som jeg føler fungere super godt.

Hvad er mine erfaringer med cyklen?

Alt i alt er det en super god mountainbike til begynderen, men også til den lettere øvede mountainbike motionist. Jeg har siden jeg købte mountainbiken, været i skoven en gang om ugen. Med cyklen har jeg virkelig vundet min køreglæde tilbage. Cyklen har bestemt levet op til mine forventninger, og har kunnet klare nogle af de mest tekniske segmenter på de danske mountainbike ruter. Jeg har haft cyklen med i Marselisborgskoven ved Århus og Vesterskoven ved Silkeborg. Her har cyklen kunnet klare alt terræn til perfektion. Hvis jeg skulle give cyklen stjerner fra 1-5 stjerner, ville cyklen få 4 stjerner. Den får ikke 5 stjerner, da jeg gerne vil udskifte et par komponenter på cyklen. Jeg har blandt andet i tankerne at skifte saddelpinden ud med en carbon pind. Tilmed overvejer jeg at skifte styret ud med et carbon styr. Disse komponenskift ligger dog ude i fremtiden.

 

 

Summary
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
2 based on 2 votes
Brand Name
Scott
Product Name
Scott Scale 970
Price
DKK 8500