Mountainbikeruten ved Marselis

Skønne naturoplevelser på mountainbike

Mountainbike ruten ved Marselisborg, er en af mine personlige favoritter. Selvom jeg kommer fra Århus, og har kørt ruten siden jeg var 11-12 år gammel, så giver den mountainbikeren rigtig meget. Ruten er præget af mange højdemeter, med lange stigninger og udfordrende nedkørsler.

mountainbike-ruten-ved-marselis-1

Kort over mountainbikeruten ved Marselis

Ruten har start ved ishuset ved siden af Helnan Marselis Hotel, hvor man starter med en stigning der stiger stødt op gennem den naturskønne bøgeskov. Herfra føres man gennem et mere kuperet terræn, inden man rammer “Den Sidste Ulv” som er den første seriøse nedkørsel på ruten. “Den Sidste Ulv” forløber sig ned gennem en slugt, hvor ens tekniske færdigheder bliver sat på prøve. I bunden af nedkørslen har man valgt om at tage den røde sløjfe, der tidligere fungerede som downhill spor, eller holde sig på den blå strækning. Efter “Den Sidste Ulv” rammer man Skåde Bakker, som har nogle af rutens mere tekniske segmenter. Her er det blandt andet værd at nævn DM-Bakken, som er en super fed nedkørsel. Herefter kommer “Kamelen” som er ruten måske mest krævende stigning.

mountanbike-ruten-ved-marselis-2

Efter “Kamelen” rammer man rutens efter min mening fedeste segment. Først køres “Karrusellen”, som minder om nogle af de nedkørsler man finder længere syd på i Europa. Dernæst en lille stigning op til starten på “Singletracket”. “Singletracket” er efter min mening en af Danmarks bedste nedkørsler. Nedkørslen er et naturligt spor, hvor der ikke er tilføjet de store features. Som kendt på nedkørslen, kan man opnå et fedt flow, og man føler sig virkelig flyvende på cyklen nedover de på bakker.

Efter “Singletracket” plejer jeg at køre på den blå rute, der føre en tilbage til ruten start. Man kan også vælge at køre hele ruten. Ruten er i alt ca. 24 km lang og er en blanding af rødt og blåt spor. Personligt synes jeg at ruten er fantastisk. Man føres gennem både bøge og nåleskov. Og det er altid fantastisk at se det liv der er i skoven. Der er mange brugere af skoven, så derfor er det i skov som Marselisborg der ligger tæt på Århus, vigtigt at man orientere sig, og overholder de retningslinjer der er for os mountainbikere.

Alt i alt er ruten super god. Ruten henvender sig lige fra begynderen til den øvede. For mit eget vedkommende er den en rute jeg vil blive ved med at køre i fremtiden. Selvfølgelig pga at jeg bor i Århus. Men også fordi ruten er så varierende i de forskellige segmenter.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Mountainbike ruten ved Marselis
Author Rating
41star1star1star1stargray
Product Name
Mountainbike ruten ved Marselis
Price
DKK 0