Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan man køre mountainbike?

Man kan køre mountainbike i de fleste skove i landet. Det er specielt populært i områderne omkring Silkeborg.

Hvor findes de bedste mountainbike ruter i danmark? 

Der findes gode mountainbike ruter over hele landet. Det er selvfølgelig en objektiv betragtning, men ruterne omkring Silkeborg, er bestemt anbefalelsesværdige. Derudover er Slettestrand også et sted der varmt kan anbefales af mange.

Hvor mange køre mountainbike i Danmark?

Ifølge flere undersøgelser vurderes det at omkring 150.000 danskere dyrker mountainbike som motionsform.

Hvem finansiere nye mountainbike ruter? 

Finansieringen af mountainbike ruter i Danmark, kommer fra blandt andet kommunerne, men også lokale investorer samt indsamlinger.

Hvad koster en mountainbike? 

En mountainbikes pris varierer utrolig meget. Det kan koste lige fra 3.000 kr. og helt op til over 100.000 for en ny mountainbike. Alt afhænger af hvor god kvalitet ens mountainbike skal have, samt hvilke specifikke komponenter der skal sidde på cyklen.

Når man skal købe en ny mountainbike, hvilke komponenter er så vigtige at have med i sin købsbeslutning?

Det anbefales at man specielt ser på hvilken forgaffel, gear og hvilke bremser der sidder på cyklen. Disse 3 funktioner er med til at optimere ens køreglæde direkte. Derudover er det selvfølgelig også relevant at se på hjulstørrelse og stel.

Hvilke mountainbike events i Danmark er anbefalelsesværdige?

Trailcup er et af de fedeste mountainbike events. Der køres flere afdelinger, fordelt rundt om i landet.

Har vi i Danmark professionelle mountainbike rytter?

I Danmark er sporten primært en amatør/elite sport, med få ryttere, som begår sig på den internationale scene. Flere landevejsryttere som blandt andet Jakob Fuglsang, startede ud på mountainbiken, inden han kastede sig over landevejscykling. Fuglsang var blandt andet en del af verdens eliten og deltog i 2008 til de olympiske lege i Kina.