Pressemeddelelse: Annika Langvad stopper

Den tidligere verdensmester har kørt sit sidste professionelle løb

“Her er den store nyhed: Jeg trækker mig tilbage fra professionel cykling”

Sådan starter Annika Langvad sit opslag på Instagram, hvor hun forklare at hun desværre for mange mountainbike entusiaster har kørt sit sidste professionelle løb.

“Tiden er til det nu. Disse 10 år med cykling vil helt sikkert være nogle af de mest intense i hele mit liv, og jeg er nu klar til at hengive mig til andre ting i livet.”

Annika Langvad stod ellers til at skulle deltage til VM i Leogang her i starten af oktober måned, men har desværre måtte trække sig pga et maveonde der har holdt hende væk fra cyklen siden World-cup afdelingen i Nove Mesto.

Annika Langvad fik sit store gennembrud i 2010 hvor hun blev tredobbelt mester på landevejen, ved at vinde enkelstarten, holdeløbet og linjeløbet. Tilmed vandt hun samme år sin første VM medalje til VM i mountainbike for kvinder. Herefter fulgte der en årrække med flotte præstationer der indebar 6 guldmedaljer i mountainbike sporten.

“Det er ikke en beslutning, jeg har taget natten over. Jeg har haft det i baghovedet i lang tid. Første gang var i 2016, hvor jeg afsluttede tandlægeuddannelsen efter sæsonen. Men når du er høj på følelser og har den regnbuestribede trikot på, er det let at fortsætte.” Skriver Annika Langvad

Annika Langvad efterlader sig et stort og flot eftermæle, og kan godt tillade sig at kalde sig for en af danmarks hvis ikke største mountainbike legender nogensinde.